02.-03. prosinca 2016.

Zagreb, Hrvatska

PRVA OBAVIJEST

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,
Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 1. kongres Hrvatskog društva za transplantacijsku medicinu koji će se održati u Zagrebu 02. i 03. prosinca 2016. u hotelu International.

Premda transplantacija organa u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, zadnjih godina smo svjedoci pravog procvata transplantacijskih aktivnosti u Hrvatskoj što je našu zemlju stavilo među vodeće svjetske nacije u ovoj zahtjevnoj grani medicine. Tako smo krajem prošle godine dočekali i osnivanje Hrvatskog društva za transplantacijsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora kao središnjeg, multidisciplinarnog udruženja koje će okupiti profesionalce različitih struka koji se bave transplantacijom. Prvi kongres HDTM bit će prilika da se po prvi puta po osnivanju svi okupimo, bolje upoznamo kao i da predstavimo naše transplantacijske programe i njihove rezultate. Tijekom kongresa će se osim pozvanih predavanja s rezultatima svih transplantacijskih programa održati i satelitski simpoziji, a s veseljem očekujemo Vaša usmena izlaganja i postere kojima ćete predstaviti svoja dostignuća. Paralelno će se održati i stručni skup Hrvatskog društva medicinskih sestara i tehničara transplantacije solidnih organa.

Na kraju, kongres se održava u vrijeme adventskih svečanosti u hrvatskoj metropoli te vjerujemo da će posebno ozračje u kojem Zagreb živi u razdoblju došašća dodatno oplemeniti Vaš boravak na 1. kongresu Hrvatskog društva za transplantacijsku medicinu.

Predsjednici Kongresa
Prim. Branislav Kocman, dr. med., Predsjednik HDTM
Prof. dr. sc. Željko Kaštelan, dr. med., Prvi dopredsjednik HDTM